16 de Gener de 2011 | Categories: Novetats

CONCERT INAUGURAL en l’escola de música de Barcelona :UT

Christoph Rahn, solista de contrabaix de l’OBC, i Dani Espasa, pianista i clavecinista col·laborador de l’OBC, protagonitzaran el 1r concert de l’edició d’enguany del Cicle :UT de Concerts.

Serà el proper dimecres 26 de gener de 2011 a les 19h a l’auditori de l’escola de música de Barcelona :UT. L’entrada és gratuïta i oberta.

programa:

FANTASÍA num. 2 / PERE VALLS
ELEGÍA / JOSÉ CERVERA
CAPRICCIO DI BRAVURA / GIOVANNI BOTTESINI
KONZERTSTÜCK / FRANZ SIMANDL
GRAN CONCERT / PERE VALLS
I. Allegro moderato
II. Barcerola
III.Finale

Christoph Rahn:

Christoph Rahn es solista de contrabajo de la Orquesta Sinfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya y profesor de superior del conservatorio del Liceo. Se formó como contrabajista en las escuelas alemanes de Munic y Berlin.Después de una amplia formación orquestral en la Opera de Berlin se fue con la Sinfonica de Bamberg y más tarde con la O.B.C.
Como músico de camera tenía el placer de trabajar con solistas de la talla de Maria Joao Pires y Christian Zacharias. Ha gravado un disco “Variacions breus” con obras españolas orginales de contrabajo y piano, incluyendo una de Pedro Valls, contrabajista y compositor. A partir de esa grabación se inició la edicion gradual de sus obras de contrabajo, confiando la familia y la editorial Clivis la edición rigurosa a partir de los manuscritos a Christoph Rahn. Da regularmente conciertos de contrabajo y piano- enregistrado por RNE- en España y Alemania promocionando esas obras y prepara su segundo disco. También ha estrenado el “Gran Concierto de Contrabajo” de Pedro Valls con la Orquesta Sinfónica del Vallès bajo la dirección de Edmon Colomer y tocó el concierto de Koussevitzky con Salvador Brotons y la OBC con muy buena respuesta de público y prensa ( “Un lujo de contrabajo”- El País”)

Dani Espasa:

Nascut a la Canonja, estudia piano al Conservatori de Tarragona amb M.D. Nolla i J.A. Calvo, i al Conservatori Superior de Barcelona amb Carme Vilà i Monique Deschaussées, on el 1993 rep la Beca Frederic Mompou. Del 1992 al 1999 cursà els estudis d’arquitectura a l’E.T.S.A de Barcelona.
Ha treballat com a pianista i director musical en diversos programes de televisió a TV3 i TVE. És autor de les sintonies de Ràdio Nacional d’Espanya a Catalunya (Ràdio 4) i de de diversos programes de TV3 i TVE. Director musical dels espectacles ‘El Temps de Planck’ (Sergi Belbel-Oscar Roig) i ‘Rent’ (J. Larson), entre d’altres. També ha compost música per a teatre i dansa.
Ha estat director musical de la gira espanyola de la cantant cubana Olga Guillot, productor i compositor en el discs “Iaie” i “Els amants de Lílith” de Lídia Pujol, i director musical de la gira europea de ‘La Ópera de cuatro cuartos” de K. Weill-B. Brecht, amb direcció de Calixto Bieito. Actualment també és arranjador i col.labora com a director musical, pianista i acordionista amb la cantant Maria del Mar Bonet.
L’any 2000 comença els estudis de clavicèmbal al Conservatori Superior de Barcelona amb M. Lluïsa Cortada. Ha estudiat clavicèmbal i baix continu a l’Esmuc, amb Béatrice Martin, i música de cambra amb Jordi Savall, Pedro Memelsdorff, J. P. Canhiac i Manfredo Kraemer. També ha seguit cursos amb els clavecinistes Pierra Hantaï i Olivier Beaumont. El 2007 ha estat becat per la Fundació Cini de Venècia en el Seminari de Música Medieval.
El 2007 crea el grup de música antiga Ariodant, actuant al Festival Shakespeare de Santa Susanna i a la Plaça del Rei en el Festival Grec de Barcelona.
És director musical de l’acadèmia barroca Vespres d’Arnadí, amb qui ha enregistrat com a primícia mundial música del compositor francès Charles Desmazures (Musièpoca, 2009), obtenint excel.lents crítiques per part de la premsa especialitzada. Destaca també la direcció musical del concert-espectacle ‘La Festa de l’Arxiduc’, presentat en el Festival de Torroella de Montgrí 2007.
Com a pianista i clavecinista ha col.laborat amb l’Orquesta del Teatre Lliure, orquestra Barcelona 216, Les Sacqueboutiers de Toulouse, La Caravaggia i la Real Filharmonia de Galícia, entre d’altres.
També ha compartit escenari amb artistes com Joan Albert Amargós, Eliseo Parra, Sílvia Pérez Cruz, Ute Lemper, Mayte Martín, Dulce Pontes, Nina, Alfonso Vilallonga, Laura Simó o Maya Plisetskaya, actuant arreu del món en sales com el Concertgebouw d’Amsterdam, Carnaggie Hall de Nova York, Auditorio Nacional de Madrid, Barbican Center de Londres, Musikverein de Viena, Auditorium de Roma, Gran Teatre del Liceu, Summerstage del Central Park de Nova York, Alte Oper de Frankfurt,Teatre de l’Òpera del Caire, el Grant Park Music Festival de Chicago, Teatre Nacional de San Joao de Porto o el Festival Womad d’Atenes.
Des del 2003 és pianista i clavecinista col.laborador de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb qui ha enregistrat com a solista per als segells Harmonia Mundi i BIS records.