4 de Setembre de 2016 | Categories: :UT Actualitat

Activitats musicals per a escoles

notícia CCP

PROGRAMA D’ACTIVITATS ESCOLARS (PAE)

Amb el reconeixement pedagògic que suposa haver rebut el segell de Qualitat Educativa atorgat per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona, Ut, com a membre del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona, oferirà a partir d’aquest curs diverses activitats per a escoles i instituts de tot Catalunya. Aquestes activitats estan incloses al Programa d’Activitats Escolars (PAE) que promou l’Institut Municipal d’Educació a través del portal www.bcn.cat/ccp. En ell, les escoles i instituts hi trobareu tots els detalls de les propostes i us hi podreu inscriure per participar-hi amb els vostres alumnes.

Les nostres propostes, que arriben a totes les etapes educatives (Infantil, Primària i Secundària), es caracteritzen pel fet d’involucrar activament l’alumnat, fent-lo partícip directe de l’acció musical. Aquí en teniu una breu explicació de la nostra oferta per al curs 2016/2017:

pae_la_fabrica_3

Una cantata col·lectiva en la que alumnes de P5, 1r i 2n d’Educació Primària prepararan i interpretaran conjuntament  la part vocal d’aquest conte en què els colors i les coses han de posar-se d’acord per tal que el món no sigui un embolic constant.

Els alumnes disposaran de les partitures i àudios per preparar l’obra a classe, a més de materials de treball transversal. El concert comptarà amb l’acompanyament d’un grup instrumental i un narrador, i serà obert als familiars dels alumnes participants.

La fàbrica de colors ha estat realitzada ininterrompudament des del curs 2013/2014 per més de 850 alumnes de P5 del districte d’Horta-Guinardó, a més d’haver estat interpretada per escoles i corals d’arreu de Catalunya i Eivissa. Podeu descobrir-ne els detalls i conèixer els materials musicals i didàctics clicant aquí.

pae_llucia_per_web3

Una proposta multidisciplinar adreçada a alumnes de 3r de Primària a 4t d’ESO, en què assistirem a l’audició d’un conte musical original -la fascinant història de transformació i creixement de Llúcia- que ens descobrirà la gran riquesa de la desconeguda mitologia catalana. L’obra serà interpretada per un duet de cantants i un grup de cambra, als qui ajudarem cantant junts una de les cançons.

El gran viatge de Llúcia ofereix als participants materials de treball previ i posterior, com ara partitures i àudios, el conte i el plànol del viatge, que pot permetre’ns descobrir indrets màgics des de l’Empordà fins a la Cerdanya i el Canigó. Podeu conèixer aquests materials clicant aquí.

L’obra va ser estrenada a Barcelona l’any 2012 pels grups corals d’Ut i la Jove Orquestra d’Horta-Guinardó. L’any 2013 va ser inclosa al Cicle de Concerts Familiars del Conservatori de Girona, interpretada per l’Escola Coral i el Grup de Vent Simfònic d’aquest conservatori.

pae_veus_aigua_per_web2

Els alumnes dels 4 nivells de l’ESO de diversos instituts compartiran escenari cantant aquesta obra en la que, a través de 4 cançons dedicades a 4 fonts històriques de Ciutat Vella, farem un recorregut per les llegendes i històries populars relacionades amb elles que va recopilar el folklorista Joan Amades.

Les cançons aniran lligades per una narració, i comptaran amb l’acompanyament de la Jove Orquestra d’Horta-Guinardó.

Els participants disposaran d’un dossier pedagògic per treballar prèviament o posteriorment els continguts musicals, històrics i de ciutat, amb una proposta d’itinerari de descoberta. Aquests materials poden permetre desenvolupar un interessant crèdit de síntesi. Podeu conèixer els detalls i alguns materials del projecte clicant aquí.

Veus d’Aigua va formar part de la XXII Mostra de Programes Culturals organitzada per l’Institut Municipal d’Educació, essent estrenada al maig de 2010 per 150 alumnes d’ESO a l’Auditori de Barcelona. Podeu ampliar-ne informació clicant aquí.

DESCARREGA’T EL PDF AMB TOTES LES ACTIVITATS PER A ESCOLES I INSTITUTS aquí