10 de Maig de 2017 | Categories: :UT Actualitat

Reunió de presentació

logo_OI-BCN

Dimecres 17 de maig a les 18,30h a Ut Música presentarem un projecte musical i pedagògic únic, per al curs 2017/2018: L’ORQUESTRA INFANTIL DE BARCELONA.

Aquesta agrupació, adreçada a nens i nois de 4 a 18 anys -tant a estudiants de música de qualsevol escola de la ciutat, com a nens que comencin de zero o que actualment ja no segueixin els seus estudis musicals-, vol ser no només una orquestra més, sinó essencialment un espai musical i pedagògic radicalment nou, que respongui a tot el moviment d’innovació pedagògica que recorre el país: treballant per projectes i integrant en ells de forma global les diferents assignatures en què tradicionalment s’ha compartimentat l’ensenyament musical.

Treballar i aprendre per projectes

L’ORQUESTRA INFANTIL DE BARCELONA es caracteritzarà per desenvolupar projectes col·laboratius amb escoles d’Educació Infantil, Primària i Secundària, oferts a través del Programa d’Activitats Escolars del Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona (del qual en forma part Ut). A més, alguns d’aquests projectes involucraran altres entitats artístiques i culturals (grups corals, de teatre, arts plàstiques, àudio-visuals…) buscant contextualitzar socialment aquestes experiències, més enllà de l’àmbit estrictament acadèmic.

El nostre objectiu és senzill: entusiasmar-se amb la música! Interpretar la part instrumental a concerts on hi canten 250 alumnes de tot Barcelona és, per als estudiants de música, una experiència molt motivadora, que dóna sentit a tot l’aprenentatge de la música que estan realitzant i li aporta el repte i el gaudi que hauria de ser inherent a tot aprenentatge. I a més, a l’Orquestra no només tocarem! També ens aixecarem, farem percussió corporal, inventarem efectes sonors, cantarem, ballarem…

Experiències prèvies que hem dut a terme als darrers anys -com ara La fàbrica de colors– ens han demostrat constantment la potència d’aquesta mena de projectes musicals!

:UT Música

Projectes de composició pròpia

Els projectes musicals que hi desenvoluparem seran fonamentalment composicions pròpies, escrites expressament pel propi director de l’Orquestra -en Sergi Salinas, també director d’Ut Música-. Això, a més de suposar un element de motivació molt potent (pel fet d’estrenar obres noves), ens permet adaptar constantment les partitures a cadascun dels instrumentistes que formin l’Orquestra, amb el suport d’un equip assessor format per especialistes de tots els instruments, que garanteixen l’adequació tècnica de les partitures a cada edat i nivell.

Estructura i calendari de l’Orquestra

L’ORQUESTRA INFANTIL DE BARCELONA és una orquestra per a tothom!

Inclourà no només els instruments habituals (vent-fusta, vent-metall i la família del violí), sinó també una secció de TECLATS (amb pianos i teclats electrònics) i una gran secció de PERCUSSIÓ, pensada especialment per a nens que estudiïn instruments que no poden tocar amb orquestra pel seu poc volum (guitarra, flauta de bec…).

L’Orquestra pròpiament dita inclourà les edats de 9 a 18 anys, dividides en dos grups (9-12 anys i 13-18 anys) que separarem de vegades, en funció dels projectes a realitzar. Treballarem de febrer a juny, amb assaigs cada quinze dies (alternant dies i hores per no solapar-se amb d’altres activitats dels participants) i un mínim de 3 concerts a la primavera.

A més, els membres de l’Orquestra podran optar de setembre a juny per rebre classes individuals d’instrument i formar part de grups col·lectius on treballar tant els projectes de l’Orquestra com d’altres propis de cada grup.

Però a més, L’ORQUESTRA INFANTIL DE BARCELONA tindrà un estadi previ i un de posterior:

  • EL PLANTER de 4 a 8 anys: Per iniciar-se a la música de setembre a juny, amb un espai col·lectiu de veu-cos-percussió i, a partir dels 7 anys, classes individuals i/o col·lectives d’instrument. Amb projectes musicals propis o en col·laboració amb l’Orquestra!
  • EL PROJECTIL: Després dels 18 anys els membres de l’Orquestra que ho desitgin podran continuar a una agrupació professional jove que ja hem posat en marxa aquest curs, i en la que els participants fan assaigs discrecionals organitzats en funció de cada projecte, i cobren per cada concert que fan, essent així una porta al món professional de la música.

US ESPEREM AQUEST PROPER DIMECRES 17 DE MAIG A LES 18,30h PER EXPLICAR-VOS-HO TOT EN DETALL!

4t assaig 26-04-2017 2

Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres a través de direccio@utmusica.com