Informació i inscripció a l’OIB 2019

Si tens entre 9 i 18 anys, vine a l’ORQUESTRA INFANTIL DE BARCELONA 2019 i forma part d’un dels esdeveniments educativo-musicals més potents de Barcelona!

Només cal que portis almenys 3 cursos estudiant un d’aquests instruments:

FLAUTA TRAVESSERA / CLARINET / OBOÈ / FAGOT / SAXO / TROMPETA / TROMBÓ / TROMPA / VIOLÍ / VIOLA / VIOLONCEL / CONTRABAIX / PIANO / PERCUSSIÓ (a Percussió també poden apuntar-se estudiants de guitarra, flauta de bec o d’altres instruments)

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ AL FINAL DE LA PÀGINA

L’OIB és una iniciativa creada i gestionada per l’associació :Ut Música, membre del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona i del Projecte Educatiu de Ciutat. La trajectòria musical i pedagògica d’Ut Música, iniciada el 1998, va ser reconeguda l’any 2016 amb el Segell de Qualitat Educativa de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

suport_IMEB

Els projectes de 2019

L’OIB desenvoluparà aquest 2019 dos projectes -les cantates col·lectives LA FÀBRICA DE COLORSEL MEU COS en col·laboració amb un total de 1900 cantaires provinents de 47 escoles de Primària de la ciutat i de fora d’ella. Aquests projectes formen part del Programa d’Activitats Escolars (PAE) del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona.

Per preparar-los, l’orquestra es dividirà en dues seccions segons edats i nivells:

  • PETITS (de 9 a 12 anys): nascuts del 2009 al 2006 (de 4t Primària a 1r ESO)
  • MITJANS (de 13 a 18 anys): nascuts del 2005 al 2000 (a partir de 2n ESO)

 

LA FÀBRICA DE COLORS anirà a càrrec de les dues seccions, mentre que EL MEU COS serà un projecte exclusiu dels membres de la secció de MITJANS (els quals podran triar de participar només en aquest projecte o en tots dos).

Voleu conèixer en detall els projectes programats? Cliqueu aquí.

Calendari de treball

Cada un dels membres de l’OIB rebrà un llibre i un CD de cada un dels projectes en què participi, a més de les partitures, que adaptarem a l’edat i nivell de cada participant. Abans dels assaigs, els participants hauran de preparar les partitures individualment a casa, amb l’ajut del CD i del seu professor d’instrument.

De febrer a maig realitzarem 6 assaigs per cada projecte més un altre suplementari amb els inscrits nous, que no hagin participat en edicions anteriors. Els assaigs es realitzaran a la seu d’Ut Música i estaran dirigits per Sergi Salinas, compositor de l’obres i director d’Ut. L’últim serà un ASSAIG OBERT a les famílies dels participants!

Els assaigs es realitzaran en diferents dies de la setmana, aproximadament cada 15 dies, per tal de no destorbar la resta d’activitats dels inscrits. Els assaigs dels dos projectes seran consecutius, coincidint els mateixos dies, per fer més fàcil la participació dels MITJANS en tots dos projectes. Els membres de la secció de MITJANS podran reduir el nombre d’assajos de LA FÀBRICA DE COLORS si el seu nivell instrumental els ho permet.

Els concerts tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de juny, es realitzaran al matí, dins l’horari escolar. Si us cal, :Ut Música us facilitarà un certificat de participació. Cada instrumentista de l’OIB participarà almenys en un dels dies de concert.

I, per cloure la temporada, no faltarà una Festa de Comiat!

Podeu consultar el calendari d’assaigs i concerts de cada projecte clicant aquí.

L'Orquestra_de_la_Fàbrica

Qui pot formar part de l’OIB 2019?

Per adjudicar les places de l’OIB 2018 no es convocaran proves d’accés -tothom té cabuda a l’OIB!- però les places són limitades. Els sol·licitants seran admesos en funció de l’ordre d’inscripció i les places disponibles de cada instrument per a cada secció.

Podeu consultar les places disponibles per secció clicant aquí.

Inscripció i quota

TERMINI D’INSCRIPCIÓ: del 15 de desembre de 2018 al 4 de febrer de 2019.

Per inscriure-us, cal que ompliu el formulari que trobareu més abaix. Un cop inscrits, rebreu un mail confirmant-vos si hi heu estat admesos i indicant-vos el link on abonar la quota corresponent.

Els sol·licitants de 13 a 18 anys -secció de MITJANS- heu d’indicar si voleu inscriure-us a un o als dos projectes de l’OIB 2018 (inscripció subjecta a la valoració dels responsables en funció del nivell instrumental del sol·licitant).

La quota única de participació és de 35€, independentment de si us inscriviu a un o als dos projectes. Aquesta quota inclou els materials (llibres, CDs i partitures), els assajos i els concerts (a més, la festa de comiat!).

SI JA HEU REBUT LA CONFIRMACIÓ DE LA VOSTRA ADMISSIÓ, PODEU ABONAR LA QUOTA aquí

Reunió informativa

Tots els interessats, estigueu o no ja inscrits, esteu convidats a la presentació de l’OIB 2019 que farem dimecres 23 de gener a les 18h a Ut Música (C/Amílcar 173-175 A Barcelona: plànol). En ella, explicarem els detalls de la convocatòria i resoldrem els dubtes que pugueu tenir.

Tanmateix, podeu adreçar-vos a nosaltres amb anterioritat per qualsevol consulta a través de oib@utmusica.com o personalment a :Ut de dilluns a dijous de 17h a 21h (C/Amílcar 173-175 A Barcelona tf. 93.347.89.54; obriu el plànol).

Formulari d’inscripció

El termini d’inscripció acaba el 4 de febrer de 2019.