8 Fonts d’Horta-Guinardó

8 Fonts d’Horta-Guinardó és una iniciativa d’:UT desenvolupada conjuntament amb NOTES.CAT –secció infantil del Grup Coral Horta- amb l’objectiu de dur a terme un projecte de col·laboració entre escoles d’educació primària, escoles de música i institucions musicals independents del districte barceloní d’Horta-Guinardó.

Aquest projecte musical, però també educatiu i social, es basa en la preparació i interpretació conjunta de la cantata del mateix nom, composada expressament per l’Albert Sampablo i en Sergi Salinas –directors d’:UT música-.

8 Fonts d'Horta Guinardó

L’obra es va presentar en concert el 5 de juny de 2010 a l’auditori del Col·legi Sant Joan Bosco, dins del cicle municipal Clàssica a Horta-Guinardó. 219 nens i joves de 6 a 19 anys van interpretar l’obra, procedents de 5 CEIPs, 2 escoles de música i 2 entitats musicals: els CEIPs Estel-Guinardó, Heura, Pau Casals i Pit-Roig, l’Escola d’Educació Especial Rel, l’Escola de Música Virgínia Blanch, :UT Centre d’Estudis Musicals, el cor infantil NOTES.CAT i la JOHG : Jove Orquestra d’Horta-Guinardó.

Aquest projecte, desenvolupat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona-Districte d’Horta-Guinardó i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, va ser guardonat amb un dels Premis 2010 de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua.

Aquí teniu un extracte del concert del 5 de juny de 2010: