El gran viatge de Llúcia

imatge_1_Llúcia

LA CANTATA MÀGICA DE CICLE MITJÀ I SUPERIOR: un conte musical que ens transportarà a un món de dones d’aigua, minairons, donyets, dips, dracs i víbries

La Llúcia és una nena ben especial: cada vespre surt amb la seva flauta al jardí del mas on viu, i deixa que un estol de lluernes guiïn els seus dits, per dedicar al món belles melodies. Un dia, però, apareixerà el Pericó, geni del ferro, envoltat de vent i foc, i les lluernes desapareixeran amb ell. La Llúcia emprendrà un llarg camí, de l’Empordà fins als estanys de la Cerdanya i el Canigó, a la recerca de la seves lluernes.

Dones d’aigua, donyets, minairons, llufes, dips, simiots, la Molsosa, els joanets, un drac i una víbria acompanyaran Llúcia en una aventura de transformació i creixement.

imatge_3_Llúcia

L’obra

El gran viatge de Llúcia va ser escrita i composta l’any 2012 per en Sergi Salinas (director d’Ut). Explica amb música un conte original, en què la protagonista anirà trobant-se amb diversos personatges de la rica i desconeguda mitologia catalana en un viatge per indrets màgics d’arreu del país, des de l’Empordà fins als esvorancs de les Estunes, a Banyoles, o els estanys de la Cerdanya i el Canigó.

Va ser estrenada  el juny de 2012 a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau per les agrupacions corals i instrumentals d’Ut. L’any 2013 va ser interpretada a l’Auditori de la Casa de Cultura de Girona per l’Escola Coral i el Grup de Vent Simfònic del Conservatori de Girona, dins del Cicle de Concerts Familiars d’aquest Conservatori (+info).

Posteriorment va ser oferta en concert com a audició didàctica, fins que el curs 2018/2019 va tornar al seu format original de cantata coral, per a ser preparada i interpretada per alumnes de 3r a 6è d’Educació Primària.

01 El gran viatge de Llúcia 2017

Una activitat per a escoles inclosa al PAE

El gran viatge de Llúcia s’inclou dins del PAE (Programa d’Activitats Escolars de l’Institut d’Educació de Barcelona) en format de cantata participativa per als cicles Mitjà i Superior de Primària. Els alumnes, acompanyats per l’Ensemble Jove El Projectil, protagonitzen un gran muntatge musical ple d’elements escenogràfics, teatrals i efectistes, interpretant les parts corals en diàleg amb una cantant solista i una actriu ben joves.

Per preparar l’obra, els grups escolars compten de gener a maig amb les partitures, els àudios i els vídeos tutorials, a més del conte original, un bestiari amb tots els personatges mitològics que hi apareixen i el plànol del viatge, donant opció a fer-ne un projecte transversal amb les àrees de Llengua Catalana i Medi Social i Natural.

Informeu-vos de tots els detalls organitzatius i inscriviu-vos-hi a la web del PAE: www.bcn.cat/educacio/pae o envieu-nos un mail a projectes@utmusica.com

Extracte de l’obra en versió concert:

Materials de mostra

Podeu fer-vos una primera idea del projecte amb els següents materials de mostra:

 

Balmes al bosc de les Estunes (Banyoles):

I si voleu organitzar la cantata internament amb els vostres alumnes fora de Barcelona, de forma independent, us oferim tots els materials musicals i pedagògics del projecte. Només cal que ens envieu un mail a projectes@utmusica.com explicant-nos-ho i us donarem accés gratuït a les partitures, els àudios i la resta de materials de l’obra.