El meu cos: anatomia musical per a cor infantil

El meu cos és una obra per a veus infantils i trio de flauta, clarinet i piano composta l’any 2014 pel director d’:UT Música, Sergi Salinas. Es tracta d’un recull de 5 cançons dedicades a 5 parts del cos, més una cançó final que es titula igual que l’obra, El meu cos, i que va reprenent motius de les anteriors.

L’obra té dues variants:

  • A una sola veu, els materials de la qual són els que teniu més abaix, i que va ser estrenada pels grups d’Iniciació d’Ut de 6 i 7 anys, juntament amb el grup extraescolar del CEIP Pau Casals que portem nosaltres, en el Concert d’Estiu del 17 de juny de 2015 a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau. Des de 2017 aquesta versió configura la cantata participativa per a Cicle Inicial d’Educació Primària que oferim a través del Programa d’Activitats Escolars (PAE) www.bcn.cat/ccp
  • A dues veus, per edats una mica més grans (de 6 a 9 anys), escrita expressament per al grup de petits de l’Escola Coral del Conservatori de Girona, qui la va estrenar el 22 de maig de 2016 a l’auditori de la Casa de Cultura de Girona, dins la Temporada de Concerts 2015/2016 de l’esmentat Conservatori.

 

La darrera cançó, que es titula com l’obra, El meu cos, està escrita originalment a tres veus en totes dues variants, però la podeu reduir només a la 1a veu (la més fàcil) o a qualsevol parella de 2 veus sense problema (la parella més interessant musicalment és la de 2a i 3a veus. Aquí teniu la versió reduïda a aquestes dues veus: obrir). A més, en aquesta última cançó us proposem d’inventar un interludi amb percussió corporal que queda de meravella!

Una cantata col·lectiva per a Cicle Inicial d’Educació Primària inclosa al PAE

A partir del curs 2017/2018 , El meu cos en la seva versió a 1 veu s’ofereix com a cantata participativa a interpretar conjuntament pels alumnes de Cicle Inicial d’Educació Primària de diverses escoles de Barcelona i rodalies, acompanyats per l’Orquestra Infantil de Barcelona. Una experiència musical i col·laborativa única que organitzem a través del Programa d’Activitats Escolars (PAE) del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona, del qual Ut en forma part.

La proposta inclou les partitures i àudios de les cançons, una guia tècnica per al professorat i el dossier pedagògic amb continguts transversals. Els alumnes participants prepararan a classe i a casa les cançons amb antelació, i al mes de maig ens trobarem per fer un concert obert als familiars dels alumnes.

Informeu-vos de tots els detalls organitzatius i inscriviu-vos-hi a la web del PAE: www.bcn.cat/ccp

Materials a la vostra disposició

I si voleu muntar l’obra fora de Barcelona de forma independent amb la vostra escola o grup coral, només cal que ens envieu un mail a direccio@utmusica.com explicant-nos-ho i us donarem accés gratuït a tots els materials musicals de l’obra (partitures, àudios, lletres).

Aquí teniu alguns materials de mostra de l’obra en la seva versió a una veu, per a què us pugueu fer una idea prèvia:

Tres àudios de mostra (cantats per Elisabet Erra Balboa)…

… i algunes partitures vocals