El meu cos: anatomia musical per a cor infantil

CAPÇAL_El_Meu_Cos3

El meu cos és una cantata infantil composta l’any 2015 pel director d’:Ut Música, Sergi Salinas. Amb un conte original com a eix vertebrador, l’obra consta de 5 cançons dedicades a 5 parts del cos, més una cançó final que es titula igual que l’obra, El meu cos, i que va reprenent motius de les anteriors. A més, en aquesta darrera cançó s’inclou un interludi de percussió corporal a càrrec de tots els cantaires i instrumentistes!

El meu cos fou estrenada al 2015 a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a càrrec de l’escola Pau Casals d’Horta (Barcelona), els grups vocals infantils i un grup jove de cambra d’:Ut Música.
Al maig de 2016 va formar part de la Temporada de Concerts 2015/2016 de la Casa de Cultura de Girona, essent interpretada per l’Escola Coral i alumnes d’instrument del Conservatori de Música Isaac Albèniz de la Diputació de Girona. Posteriorment, diverses escoles de música, corals i escoles d’Educació Primària de Catalunya l’han interpretat en diferents escenaris arreu del país.

Una cantata col·lectiva per a Cicle Inicial i Mitjà d’Educació Primària inclosa al PAE

Des del curs 2017/2018, El meu cos forma part del conjunt d’activitats i projectes musicals que :Ut ofereix anualment a les escoles de Barcelona i de la resta de poblacions catalanes, a través del Programa d’Activitats Escolars (PAE) del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona, del qual en forma part :Ut.

Un dels trets més importants d’aquesta proposta és que l’acompanyament instrumental no està interpretat per professionals, sinó també per infants que estudien música: els qui s’inscriuen a cada edició anual de l’Orquestra Infantil de Barcelona.

La proposta inclou les partitures i àudios de les cançons, el conte de la cantata, una guia tècnica per al professorat i el dossier pedagògic amb continguts transversals. Els alumnes participants preparen a classe i a casa les cançons amb antelació, i al mes de maig ens trobem per fer un concert obert als familiars dels alumnes.

Informeu-vos de tots els detalls organitzatius i inscriviu-vos-hi a la web del PAE: www.bcn.cat/ccp

Aquí teniu alguns materials de mostra de l’obra en la seva versió a una veu, per a què us pugueu fer una idea prèvia:

Tres àudios de mostra (cantats per Elisabet Erra Balboa)…

… i algunes partitures vocals

Vols tocar a El meu cos?

logo_Orquestra_Infantil_BCN

Amb cada edició anual d’aquest projecte, s’obre la inscripció per participar a l’Orquestra Infantil de Barcelona i acompanyar els cantaires en els diversos concerts. Només cal tenir entre 9 i 18 anys i portar almenys 3 anys estudiant instrument. Accediu a tota la informació i el formulari d’inscripció clicant aquí.

Materials a la vostra disposició

I si voleu muntar l’obra fora de Barcelona de forma independent amb la vostra escola o grup coral, només cal que ens envieu un mail a direccio@utmusica.com explicant-nos-ho i us donarem accés gratuït a tots els materials musicals de l’obra (partitures, àudios, lletres). La música es per compartir-la!

T’ENVIEM EL LLIBRE+CD DE LA CANTATA!

llibre+CD El meu cos

Ja pots adquirir el nou LLIBRE+CD de EL MEU COS: una cantata infantil d’:Ut per a nens a partir de 6 anys

Emporta’t per només 12€ un llibre a tot color amb el conte il·lustrat, les lletres i les partitures de les cançons. Inclou un CD amb les cançons cantades més els àudios instrumentals, per acompanyar-vos mentre canteu tota la família!

botiga_per_El_meu_cos

BOTIGA A INTERNET TEMPORALMENT TANCADA PER RAONS TÈCNIQUES:

Si voleu adquirir els llibres+CDs editats per Ut, envieu-nos un mail amb la vostra comanda a projectes@utmusica.com

AMB EL SUPORT DE

IMEB 2