Concert a l’Auditori de Girona 2015

L’inici del curs 2015/2016 ha estat marcat per una oportunitat musical magnífica: hem estat seleccionats per formar part del Cicle Girona Coral 2015 amb un projecte conjunt amb el grup de grans de l’Escola Coral del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona, que hem presentat en concert a l’Auditori de Girona el diumenge 18 d’octubre. Aquest projecte  s’inclou en un intercanvi musical i social que farem durant el curs 2015/2016 amb aquest grup coral gironí, i que clourem amb un concert conjunt a Barcelona al juny de 2016.

El Cicle Girona Coral és una iniciativa de l’Ajuntament i l’Auditori de Girona amb l’objectiu d’incentivar l’evolució artística i la projecció de les corals de la ciutat, amb projectes propis o en col·laboració amb altres institucions musicals del país. De tots els projectes presentats, se’n van seleccionar quatre, que seran interpretats els diumenges d’octubre a l’Auditori de Girona, entre ells el projecte De la transmissió oral a l’escriptura de la música: mites, tradicions, cultures presentat per l’Escola Coral del Conservatori de Girona i :Ut Música.

En aquest intercanvi hem participat amb els nostres Cor Infantil, Cor Jove, Grup Vocal de Dones i JOHG: Jove Orquestra d’Horta-Guinardó, treballant conjuntament i compartint escenari amb un magnífic cor de 50 cantaires del Conservatori de Girona -guardonat tot just aquest juliol al Festival de Música Sacra de Roma- i 6 alumnes de l’aula de percussió del mateix Conservatori.

El repertori presentat fa un recorregut per les tradicions culturals d’arreu, amb una primera part a càrrec del conjunt coral gironí, i una segona part que obrien els cors d’:Ut Música i la JOHG: Jove Orquestra d’Horta-Guinardó, amb l’acte I de l’obra composta per :Ut L’Àliga i la Guineu. Tot seguit, vam interpretar 6 cançons conjuntes amb el cor de Girona, entre les quals figuraven els arranjaments de les cançons catalanes Cançó de beure, Cançó de bressol i La filadora, pertanyents a la nostra obra Ressons i que van ser estrenats per :Ut el 2014.

Ha estat una gran ocasió per actuar en un dels espais concertístics més importants del país, i un reconeixement a la qualitat musical dels nostres grups, sens dubte!

Sentiu una de les cançons interpretades conjuntament a l’Auditori de Girona:

ACCEDEIX A:

Totes les fotos de l’assaig i el concert

El programa de mà del concert a l’Auditori de Girona

Partitures i àudios del repertori

El projecte presentat a la convocatòria