EL PROJECTIL: Agrupació Professional Jove

logo_el_projectil_amb_promotors

L’AGRUPACIÓ INSTRUMENTAL PER LA QUE NO PAGUES, SINÓ QUE COBRES!

EL PROJECTIL és una iniciativa sorgida de la Jove Orquestra d’Horta-Guinardó, per tal que els estudiants de música joves comencin a fer de la música una sortida professional, cobrant per cada concert, mitjançant un Ensemble Professional Jove que ofereix projectes musicals i educatius a escoles, instituts i altres centres educatius, socials i culturals.

EL PROJECTIL està format per joves de 18 a 25 anys, sense requerir que actualment estudïin música però sí que tinguin un nivell mínim de 4t de Grau Mitjà en les especialitats de:

VIOLÍ / VIOLA / VIOLONCEL / CONTRABAIX / FLAUTA / CLARINET / OBOÈ / FAGOT / PIANO / PERCUSSIÓ / CANT

EL PROJECTIL ofereix des del curs 2016/2017 activitats escolars a tot Barcelona i Catalunya mitjançant el Programa d’Activitats Escolars (PAE) del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona, al qual pertany Ut Música. Les activitats que dissenyem són fonamentalment cantates col·lectives, on l’ensemble posa l’acompanyament instrumental, i concerts-contes, sempre de composició pròpia. A més, incorporen un treball escenogràfic complementari que enriqueix l’experiència concertística dels músics.

La dinàmica de treball és puntual i intensiva: cada membre del grup prepara la seva part individualment a partir de les partitures i àudios de cada projecte, i posteriorment es realitzen 2 o 3 assajos conjunts per projecte.

Per cada concert, sempre al matí entre setmana, cada instrumentista cobra 50€. La preparació individual i els assajos previs no són remunerats, però suposen una inversió futura, ja que cada projecte preparat es repetirà d’un curs al següent, amb la qual cosa un cop muntat només caldrà fer un assaig previ anual per a repassar-lo. D’altra banda, en moltes ocasions es faran 2 sessions seguides d’un mateix concert, amb la qual cosa es cobraran dos concerts en un mateix dia.

En aquest primer curs 2016/2017 durem a terme dos projectes: el concert-conte El gran viatge de Llúcia per a 200 alumnes de 6è de Primària a 4t ESO (el dia 22 de març de 2017), i Veus d’aigua, una cantata interpretada per 100 alumnes d’ESO (25 de maig). D’altra banda, estem treballant per donar-hi una major projecció futura, exportant els nostres projectes al Servei Educatiu de l’Auditori de Girona, de Sabadell, de Badalona…

INSCRIPCIÓ A EL PROJECTIL:

Per formar part d’aquesta agrupació, cal que ompliu el següent formulari. El termini d’inscripció acaba el 30 de desembre de 2016. A primers de gener comunicarem a tots els inscrits el resultat final de la selecció de membres. Per qualsevol consulta, podeu adreçar-vos a direccio@utmusica.com