JOHG 2012: músiques dansades

 

Us presentem el projecte que desenvoluparem enguany amb la JOHG: Jove Orquestra d’Horta-Guinardó -una formació orquestral de participació oberta i gratuïta que des del 2008 prepara anualment projectes musicals específics de forma intensiva-: una aproximació a la música dansada, amb la preparació i interpretació de 5 peces de caire molt divers, des de danses cortesanes a un tango de culte, sota la direcció del professor Ibon Díaz.

El projecte es presentarà en concert el diumenge 16 de juny a les 11h al Parc del Laberint, com a acte de cloenda del cicle municipal Clàssica a Horta-Guinardó 2012.

repertori i treballs específics

El repertori constarà de 2 danses barroques, un tango d’Astor Piazzolla i 2 peces contemporànies de Sergi Salinas.

En la seva preparació treballarem especialment les característiques específiques de la interpretació de música antiga, comptant amb l’assessorament de Marta Redondo, especialista en interpretació barroca.

D’altra banda, treballarem algunes de les peces amb un coreògraf, qui muntarà amb un grup de ballarins una coreografia expressa de caràcter contemporani que serà interpretada en el concert de presentació del projecte, que tindrà lloc diumenge 17 de juny al Parc del Laberint d’Horta, dins dels actes cloenda del cicle municipal Clàssica a Horta-Guinardó 2012.

activitats i calendari

El calendari de treball constarà de 2 assajos a :UT -un dels quals inclourà una sessió de treball amb l’especialista en música barroca-, 1 assaig general amb el grup de ballarins a un centre cívic d’Horta-Guinardó i el concert final. Les dates i horaris seran els següents:

  • divendres 18/5/2012 de 18h a 19h: ASSAIG
  • divendres 1/6/2012 de 17,30h a 19,30h: SESSIÓ DE FORMACIÓ EN INTERPRETACIÓ BARROCA + ASSAIG
  • dissabte 16/6/2012 d’11h a 13h: ASSAIG GENERAL AMB EL GRUP DE BALLARINS
  • diumenge 17/6/2012 a les 11h: CONCERT

Prèviament us farem arribar les partitures per a què les prepareu individualment, amb indicació de les que treballarem a cada assaig.

inscripció

La participació al projecte 2012 de la JOHG és totalment oberta i gratuïta per a joves a partir d’11-12 anys amb un nivell instrumental mínim de 1r de Grau Mitjà. La instrumentació constarà de flauta, clarinet, violí, viola, violoncel i contrabaix.

Per a inscriure-us cal que ens envieu un mail a johg@utmusica.com amb les següents dades:

NOM I COGNOMS DEL PARTICIPANT:

NOM I COGNOMS DEL PARE / MARE / TUTOR (en cas que sigueu menors d’edat):

DATA DE NAIXEMENT:

INSTRUMENT:

ESCOLA O CONSERVATORI ON ESTEU CURSANT ESTUDIS MUSICALS:

ADREÇA COMPLETA: carrer / número / pis / codi postal / ciutat

ADREÇA ELECTRÒNICA:

TELÈFONS DE CONTACTE:

 

La inscripció es tancarà el 8 de maig. En aquesta mateixa setmana us enviarem les partitures a preparar.

En acabar el projecte es lliurarà un CERTIFICAT ACREDITATIU  a tots els participants.

Per a qualsevol consulta, no dubteu en adreçar-vos a nosaltres a través de johg@utmusica.com o dirigint-vos a :UT de dilluns a divendres de 17 a 21h (C/Amílcar 173-175 de Barcelona, tf. 93.347.89.54)

 

IBON DÍAZ: director de la JOHG 2012

És professor de violí i director de l’Ensemble Jove ENSEMS a :UT Centre d’Estudis Musicals.

Després d’acabar els estudis oficials a Bilbao, participa en diversos cursos de perfeccionament tècnic amb diversos professors i estudia especialització amb D. Alejandro Saiz San Emeterio en Madrid. Participa en cursos de formació pedagògica amb Ana Lucia Frega i Juan Hernández Freixinós.

Arriba a Barcelona l’any 2001, i treballa en diverses escoles de música, amb infants des dels 4 fins els 12 anys. Ha participat en diversos cursos sobre pedagogia, destacant un parell de cursos d’improvisació musical amb Pedro Cañada de l’Instituto De Educación Musical de Madrid. L’any 2011 acaba el primer volum del llibre de violí per infants i està escrivint el segon volum.

Actualment també impateix classes de violí a l’Escola de Música Lluis Cullell de Cardedeu.