La fàbrica de colors

 

CANTATA INFANTIL PER A COR DE 5 a 8 ANYS I ORQUESTRA INFANTIL

La fàbrica de colors és una obra per a veus i ensemble infantils composta l’any 2013 per en Sergi Salinas, director d’:Ut Música, a partir d’un conte de Joan Enric Castellví, amb la intenció d’oferir una cantata col·lectiva adreçada a un àmbit educatiu en el que no s’havia desenvolupat mai un projecte musical conjunt: el d’Educació Infantil, concretament els alumnes del nivell de P5 (ampliable fins a 2n de Primària). A més, a diferència d’altres cantates col·lectives en què la part instrumental va a càrrec de músics professionals, aquí l’acompanyament instrumental també està escrit per ser interpretat per infants (de 8 a 12 anys).

El projecte va néixer el curs 2013/2014 a Horta-Guinardó com un projecte alhora musical, educatiu i social: diverses escoles i corals d’aquest districte ens vàrem posar a treballar conjuntament per desenvolupar una eina de col·laboració entre centres d’Educació Infantil, d’Ensenyament Artístic i d’Educació en el Lleure, amb el recolzament de l’Institut d’Educació de Barcelona. A partir del curs 2016/2017, La fàbrica de colors es va obrir a totes les escoles de Barcelona i Catalunya, oferint-se a través del PAE -Programa d’Activitats Escolars de l’Ajuntament de Barcelona- com a única cantata infantil col·lectiva.

Des d’aleshores, milers de nens i nenes han cantat junts La fàbrica de colors en els concerts que organitzem cada any a la ciutat, amb l’acompanyament instrumental de l’Orquestra Infantil de Barcelona. Simultàniament, la cantata s’ha estès arreu, essent ha estat interpretada de forma independent per escoles i corals infantils de tot Catalunya i les Balears!

Inclosa al Programa d’Activitats Escolars (PAE):

logo Segell_Qualitat_CCP

L’any 2016 la tasca pedagògica d’Ut va ser reconeguda amb el Segell de Qualitat Educativa de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Catalunya, en conveni amb l’Institut Municipal d’Educació (IMEB).

Amb això, Ut va passar a formar part del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona i La fàbrica de colors va ser inclosa al Programa d’Activitats Escolars (PAE). Des d’aleshores, cada curs oferim als alumnes de P5, 1r i 2n de Primària de les escoles de tot Catalunya la possibilitat de viure una experiència musical, educativa i social única, participant en els concerts conjunts que organitzem juntament amb l’Orquestra Infantil de Barcelona.

Vine a pintar de música el món! Informació i  inscripcions a la web del PAE: www.bcn.cat/ccp.

VÍDEO GRAVAT I EDITAT PER AIDA MUSSACH

Diverses entitats musicals de Catalunya i Eivissa també han posat en marxa La Fàbrica de Colors:

La qualitat musical i pedagògica de La fàbrica de Colors ha despertat l’interès de moltes institucions musicals de Catalunya i Eivissa, les quals han muntat la cantata de forma independent, entre elles: la secció infantil del Grup Coral Horta (juny 2014), l’Escola Municipal de Música de Banyoles dins de La Setmana de l’Ateneu-Centre Municipal d’Estudis Musicals (del 23 de febrer a l’1 de març de 2015), l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge (maig 2015), l’Escola Municipal de Música de Sant Antoni de Portmany – Eivissa (juny 2015), l’Escola de Música de l’Alt Penedès (juny 2015), l’Escola de Música Art9 de Granollers (juny 2015), ha format part del programa de Festa Major de Granollers (agost 2015), escola La Salle de Sant Celoni (maig 2016), Coral Infantil Nova Cervera (jny 2016). Amplia info

Materials a la vostra disposició:

Sens dubte i com fem sempre, posem a la vostra disposició tots els materials de l’obra lliurement: la música és per compartir-la!

Si voleu muntar-la fora de Barcelona de forma independent amb la vostra escola o grup coral, només cal que ens envieu un mail a direccio@utmusica.com explicant-nos-ho i us donarem accés gratuït a tots els materials musicals i didàctics de l’obra (partitures, àudios, conte i activitats didàctiques).

PODEU ACCEDIR A ALGUNS MATERIALS I ÀUDIOS DE MOSTRA PER FER-VOS UNA IDEA DE L’OBRA CLICANT AQUÍ 

AMB EL SUPORT DE

IMEB 2