La fàbrica de colors

 

CANTATA INFANTIL PER A COR DE 5 a 8 ANYS I ORQUESTRA INFANTIL

La fàbrica de colors és una obra per a veus i ensemble infantils composta l’any 2013 per en Sergi Salinas, director d’:Ut Música, a partir d’un conte de Joan Enric Castellví, amb la intenció d’oferir una cantata col·lectiva adreçada a un àmbit educatiu en el que no s’havia desenvolupat mai un projecte musical conjunt: el d’Educació Infantil, concretament els alumnes del nivell de P5 (ampliable fins a 2n de Primària). A més, a diferència d’altres cantates col·lectives en què la part instrumental va a càrrec de músics professionals, aquí l’acompanyament instrumental també està escrit per ser interpretat per infants (de 9 a 12 anys), els qui s’apunten cada any a l’Orquestra Infantil de Barcelona.

El projecte va néixer el curs 2013/2014 a Horta-Guinardó com un projecte alhora musical, educatiu i social: diverses escoles i corals d’aquest districte ens vàrem posar a treballar conjuntament per desenvolupar una eina de col·laboració entre centres d’Educació Infantil, d’Ensenyament Artístic i d’Educació en el Lleure, amb el recolzament de l’Institut d’Educació de Barcelona. A partir del curs 2016/2017, La fàbrica de colors es va obrir a totes les escoles de Barcelona i Catalunya, oferint-se a través del PAE -Programa d’Activitats Escolars de l’Ajuntament de Barcelona- com a única cantata infantil col·lectiva.

Des d’aleshores, milers de nens i nenes han cantat junts La fàbrica de colors en els concerts que organitzem cada any a la ciutat. Simultàniament, la cantata s’ha estès arreu, essent ha estat interpretada de forma independent per escoles i corals infantils de tot Catalunya i les Balears!

Inclosa al Programa d’Activitats Escolars (PAE):

logo Segell_Qualitat_CCP

L’any 2016 la tasca pedagògica d’Ut va ser reconeguda amb el Segell de Qualitat Educativa de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Catalunya, en conveni amb l’Institut Municipal d’Educació (IMEB).

Amb això, Ut va passar a formar part del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona i La fàbrica de colors va ser inclosa al Programa d’Activitats Escolars (PAE). Des d’aleshores, cada curs oferim als alumnes de P5, 1r i 2n de Primària de les escoles de tot Catalunya la possibilitat de viure una experiència musical, educativa i social única, participant en els concerts conjunts que organitzem juntament amb l’Orquestra Infantil de Barcelona.

Vine a pintar de música el món! Informació i  inscripcions a la web del PAE: www.bcn.cat/educacio/pae.

VÍDEO GRAVAT I EDITAT PER AIDA MUSSACH

Vols tocar a La Fàbrica de Colors?

logo_Orquestra_Infantil_BCN

Amb cada edició anual d’aquest projecte, s’obre la inscripció per participar a l’Orquestra de la Fàbrica -una agrupació instrumental de l’Orquestra Infantil de Barcelona formada expressament per a aquest projecte-i acompanyar els cantaires en els diversos concerts. Només cal tenir entre 9 i 18 anys i portar almenys 3 anys estudiant instrument.

Accediu a tota la informació i el formulari d’inscripció clicant aquí.

Materials a la vostra disposició:

La música és per compartir-la! La qualitat musical i pedagògica de La fàbrica de Colors ha despertat l’interès de moltes institucions musicals de Catalunya i les Illes Balears, les quals han muntat la cantata fora de Barcelona, independentment d’Ut. Amplia info

Així que, si voleu muntar l’obra fora de Barcelona de forma independent amb la vostra escola o grup coral, posem a la vostra disposició tots els materials de l’obra lliurement. Només cal que ens envieu un mail a projectes@utmusica.com explicant-nos-ho i us donarem accés gratuït a tots els materials musicals i didàctics de l’obra (partitures, àudios, conte i activitats didàctiques).

PODEU ACCEDIR A ALGUNS MATERIALS I ÀUDIOS DE MOSTRA PER FER-VOS UNA IDEA DE L’OBRA CLICANT AQUÍ 

T’ENVIEM EL LLIBRE+CD DE LA CANTATA!

Llibre i CD miniatura

Ja pots adquirir el nou LLIBRE+CD de LA FÀBRICA DE COLORS, la cantata infantil d’:Ut que ha donat la volta a Catalunya i Balears!!!

Emporta’t per només 10€ un llibre a tot color amb fotografies dels concerts, el conte il·lustrat, les lletres de les cançons, les partitures vocals i un munt d’activitats didàctiques paral·leles per descobrir i jugar amb els colors. A més, inclou un CD amb les cançons cantades més els àudios instrumentals, per acompanyar-vos mentre canteu tota la família!

BOTIGA A INTERNET TEMPORALMENT TANCADA PER RAONS TÈCNIQUES:

Si voleu adquirir els llibres+CDs editats per Ut, envieu-nos un mail amb la vostra comanda a projectes@utmusica.com

AMB EL SUPORT DE

IMEB 2