Minairons: l’obra conjunta del 2013

Com cada any, al juny de 2013 clourem el curs amb l’estrena d’una obra conjunta per als cors infantil, juvenil i d’adults d’:UT.

En aquesta ocasió la part instrumental anirà a càrrec de la JOHG: Jove Orquestra d’Horta-Guinardó -una iniciativa orquestral oberta organitzada per :UT des del 2008-.

L’obra, escrita expressament per en Sergi Salinas i vinculada temàticament amb El Gran Viatge de Llúcia (que vàrem estrenar al juny de 2012), consta de 7 cançons en què s’exposa musicalment el món dels minairons, uns petits éssers mitològics d’àmbit pirinenc plens de força i impaciència, causants entre altres coses de les tarteres de rocs i de les riqueses i desgràcies de molts dels massos, especialment a l’Alt Urgell i rodalies. Si voleu saber-ne més sobre aquests diminuts personatges, a sota trobareu alguns nexes interessants.

El concert d’estrena tindrà lloc dimarts 18 de juny de 2013 a les 19h a la Sala d’Actes del nou Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Si voleu conèixer les llegendes que han inspirat les cançons de Minairons, llegiu el llibre que hem editat! CLIQUEU AQUÍ.

Altres links d’informació sobre els minairons

  • Els minairons i altres éssers menuts a MitCat, el millor portal sobre mitologia catalana: clica aquí
  • Informació sobre follets de la mitologia catalana a la Xarxa Educativa XTEC: clica aquí
  • Històries de minairons al bloc d’en Pep Coll: clica aquí
  • I aquí teniu un vídeo de Pirineu Televisió on, a partir del minut 4′ 26” en Josep Fàbrega ens explica les llegendes de la fundació del poble de La Guàrdia d’Ares i del tarter dels minairons: