RESSONS, l’obra conjunta de 2014

Ressons és l’obra que hem escrit i estem preparant enguany amb els cors infantil, juvenil i d’adults i una formació instrumental de la JOHG: Jove Orquestra d’Horta-Guinardó creada expressament per a aquesta obra.

Es tracta de 5 cançons tradicionals catalanes molt poc conegudes, que, com una màquina del temps, ens porten des de l’Edat Mitjana fins al segle XIX. Aquest petit recorregut històric pels més de 1000 anys de cultura catalana que ens mostrarà la gran diversitat musical del nostre cançoner, en el qual han anat sedimentant elements musicals de diferents èpoques i procedències (modes antics, influències àrabs…).

Atès que la música tradicional i popular només ho és si es manté viva, oberta i canviant, en Sergi Salinas, director d’:UT Música, n’ha fet unes versions originals poc ortodoxes, on també trobarem elements musicals actuals, provinents del swing, el funky, el flamenc… La instrumentació tampoc no serà gens formal, incloent teclats, guitarra elèctrica i clàssica, percussió i bateria juntament amb flautes, clarinets, violins o violoncels.

Per a la posta en comú de la feina de preparació que actualment està fent cada grup per separat, hem organitzat el SUPERASSAIG 2014: un cap de setmana de treball conjunt amb tots els cantaires i instrumentistes implicats en l’obra, els dies 7 i 8 de juny a l’alberg sabadellenc Molí de Sant Oleguer.

L’estrena de l’obra serà el dia 18 de juny a la sala d’actes del nou Hospital de Sant Pau, dins del CONCERT D’ESTIU d’:UT, on també actuaran els conjunts corals i instrumentals dels alumnes més petits, presentant la cantata La fàbrica de colors.

Aquí teniu l’accés al llibret de presentació, les partitures i els àudios de les cançons:

Llibret de presentació de les cançons de Ressons

Àudios

Partitures